Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
S našim požehnáním - Jo Spain, Moba, 2020

94 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
S našim požehnáním - Jo Spain, Moba, 2020
S našim požehnáním - Jo Spain, Moba, 2020

S našim požehnáním

Uprostřed zimy je v dublinském parku nalezeno mrtvé tělo staré ženy. Brzy vyjde najevo, že případ může sahat daleko do minulosti. Co spojuje tuto vraždu s mladou matkou, které... Číst víc

5,0 2 hodnocení
Nakladatel
Moba, 2020
496 stran
7 hodin čtení

Uprostřed zimy je v dublinském parku nalezeno mrtvé tělo staré ženy. Brzy vyjde najevo, že případ může sahat daleko do minulosti. Co spojuje tuto vraždu s mladou matkou, které bylo před více než třiceti lety z náruče vytrženo... Číst víc

  • Pevná vazba s přebalem
  • Čeština

94 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Host - B.A. Paris, Motto, 2024

Více o knize

Uprostřed zimy je v dublinském parku nalezeno mrtvé tělo staré ženy. Brzy vyjde najevo, že případ může sahat daleko do minulosti.
Co spojuje tuto vraždu s mladou matkou, které bylo před více než třiceti lety z náruče vytrženo novorozeně? A jakou roli v případu hraje řád Magdalenek?


Vyšetřování se ujímá zkušený inspektor Tom Reynolds. Je přesvědčen, že vražda souvisí s historií nechvalně proslulých Magdalénských prádelen, kam byly dříve posílány „padlé ženy“. Reynoldse a jeho tým dovedou stopy až do odlehlého kláštera na irském venkově. Blíží se Vánoce, ale tým detektivů se brzy začne obávat, že se ke svým blízkým hned tak nevrátí. Jakmile totiž dorazí na místo, je všem jasné, že vrah jim je nablízku… a že se za hříchy minulosti hodlá mstít dál.
Číst víc
Originální název
With our Blessing
Počet stran
496
Vazba
pevná vazba s přebalem
Rozměr
120×200 mm
Hmotnost
590 g
ISBN
9788024391847
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
703705
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Nakladatel
Moba
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Kupte společně
S našim požehnáním - Jo Spain, Moba, 2020
Přiznání - Jo Spain, Moba, 2019
236 Kč

Hodnocení

5,0 / 5

2 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
2.8.2020
Zkušený inspektor Tom Reynolds vyšetřuje vraždu ženy, jejíž tělo našli v dublinském parku. Brzy se ukáže, že stopy vedou až do historie nechvalně proslulých Magdalénských prádelen. Vyšetřovatelé se tak dostanou na irský venkov, kde zjistí, že vrah je na blízku a hodlá se za hříchy minulosti mstít dál.

Tak tahle detektivka mě vážně bavila! Napínavý příběh, sympatičtí vyšetřovatelé, spoustu podezdřelých, ze kterých si nemůžete vybrat, kdo bude vrah a konec Vás stejně překvapí. Každou chvilku si myslíte, že vrah je přeci jasný a vyšetřování Vám ukáže, že jste se zase zmýlili.

Navíc zpracované téma Magdaleniných (nebo Magdalenských, jak je v knize uveden překlad) prádelen bylo nesmírně zajímavé a já se o ně určitě budu zajímat dál. Magdaleniny prádelny byly azylové domy hlavně v Irsku, kam se odkládaly „padlé“ ženy, např. prostitutky, ženy bez rodin, těhotné ženy bez manžela. Existovaly 150 let a poslední byla uzavřena až v roce 1996. Kruté zacházení od jeptišek si zažilo na 30 tisíc žen. Zadarmo zde vykonávaly různé práce, ale převážně, jak už název napovídá, praly prádlo např. pro hotely a nemocnice. Určitě si na toto téma vyhledám i další knihy a filmy. V této knize je toto téma dobře objasněno, že i bez předchozích znalostí vše pochopíte, co a jak se v Magdalenských prádelnách odehrávalo.

V knize mě navíc moc bavilo, že se vše odehrálo během 4 dnů. Žádné zbytečné natahování, mělo to spád. Ač u detektivek nemám ráda příliš mnoho stránek, tak těchto 500 stran mě vůbec nevadilo. Pořád se tam něco dělo, co Vás nutí číst dál a knihu v podstatě neodložíte, dokud ji nedočtete. Navíc jsem byla ráda, že v knize byla jen jedna časová linka a vše, co se minulosti týká, se dozvíte pouze z rozhovorů.

V zahraničí již vyšlo celkem šest knih autorky ze série detektiva Toma Reynoldse. Všechny mají vysoká hodnocení, tak doufám, že vyjdou i u nás, protože si je rozhodně ráda přečtu a budu Tomovou fanynkou :-)

Ať už jste fanoušci detektivek, nebo prostě jen máte rádi dobré romány, ve kterých se dozvíte něco z historie, rozhodně Vám knížku doporučuji.
Číst víc

Nakladatelství Moba

Číst víc
Kupte společně
S našim požehnáním - Jo Spain, Moba, 2020
Přiznání - Jo Spain, Moba, 2019
236 Kč

„Vybudovali si neúplné a asymetrické přátelství, tvořené dlouhými pauzami a spoustou mlčení, jakýsi prázdný čistý prostor, kam se oba mohli vracet a nadechnout se, když je školní zdi sevřely natolik, že už dál nemohli ignorovat pocit, že se dusí. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano