Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Marie Curie
E-kniha

Neviditelné záření

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Grada, 2021
Počet stran
48

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise zachycená už v raném věku jako nejmladší z pěti dětí. Číst víc

  • PDF
  • Čeština

184 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Marie Sklodowska Curie je držitelkou dvou Nobelových cen, objevitelkou prvků Polonia a Radia, radioaktivity a jednou z nevýznamnějších světových vědkyň. V komixovém životopise zachycená už v raném věku jako nejmladší z pěti dětí. Příběh pak sleduje její vzdělávání ve Francii až k jejím převratným objevům.
Číst víc
Počet stran
48
Rok vydání
2021
Edice
Slavné osobnosti vědy
Naše katalogové číslo
1751987
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Nakladatel
Grada
Pro koho
pro začínající čtenáře
Účel knihy
pro rozvoj dítěte
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

40

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Ověřený zákazník
25.10.2021
Pre malých vedcov
Máte doma malých vedátorov? Ak áno, táto edícia výnimočných vedcov je pre nich ako vyšitá. Kniha má komixovú formu, preto sa číta rýchlo a text sprevádzajú veľmi príjemné ilustrácie.
Nám sa dostala do ruky kniha o živote a práci Marie Curie a jej manžela. Malí čitatelia sa jednoduchou formou dozvedia niečo o tejto jedinečnej žene, zistia, že ani ona to nemala jednoduché, veď život vedcov je náročný, nevynímajúc finančnú stránku. Nebojte sa, text je zrozumiteľný a je v ňom veľa vtipných dialógov.
Na konci knihy sa budete môcť zoznámiť so zopár ľuďmi z Mariinho života a posledné strany sú plné autorových skíc, ktoré sú použité v knihe.
V edícii vyšli knihy aj o ďalších vedcoch, ktorými sú Pasteur, Newton a Einstein.
Myslím si, že táto edícia je veľmi vydarená a je na mieste zvážiť, či z nej nespraviť aj slovenský preklad, nakoľko knihy sú v češtine a deťom bude možno potrebné niečo preložiť.
Knihy odporúčam až školopovinným deťom približne od 8 rokov, ale určite si ich s radosťou prečítajú aj dospelí. Mňa to veľmi bavilo.
Číst víc

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Výzvy byly těžké jen tehdy, když jste předem čekali, že neuspějete.“

S láskou, Lukov - Mariana Zapata, 2021
S láskou, Lukov
Mariana Zapata