Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Metodologie v sociální práci - Alena Hricová, Stanislav Ondrášek, David Urban, Grada, 2023

311 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Metodologie v sociální práci - Alena Hricová, Stanislav Ondrášek, David Urban, Grada, 2023
Metodologie v sociální práci - Alena Hricová, Stanislav Ondrášek, David Urban, Grada, 2023

Metodologie v sociální práci

Publikace se věnuje metodologii v oboru sociální práce. Čtenář zde získá informace o výzkumných strategiích kvalitativního i kvantitativního charakteru, dílčích metodách a... Číst víc

Nakladatel
Grada, 2023
Počet stran
208

Publikace se věnuje metodologii v oboru sociální práce. Čtenář zde získá informace o výzkumných strategiích kvalitativního i kvantitativního charakteru, dílčích metodách a technikách, výběru výzkumného souboru, výzkumné etice i o nejrůznějších aspektech.. Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

311 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

AHA! Rodičovství - Praktický průvodce - Laura Markham, Mladá fronta, 2024

Více o knize

Publikace se věnuje metodologii v oboru sociální práce. Čtenář zde získá informace o výzkumných strategiích kvalitativního i kvantitativního charakteru, dílčích metodách a technikách, výběru výzkumného souboru, výzkumné etice i o nejrůznějších aspektech zpracování a analýzy výzkumných dat. Své využití text najde jako souhrnný zdroj informací o metodách a technikách sociálněvědního výzkumu, ale i jako snadno srozumitelný návod pro realizaci výzkumu i práci s daty.

Kniha představuje celý proces výzkumu v sociální práci, věnuje se jeho účelu i specifikům oproti jiným oborům. Zaměřuje se na stanovení výzkumného problému, cíle a výzkumných otázek, dále popisuje specifika výzkumných postupů, a to především s využitím praktických ukázek z četných realizovaných výzkumů a obhájených studentských prací v sociální práci, které autoři vedli či jim oponovali.

Zároveň zmiňuje nejčastější chyby při vymezení a formulaci. Samostatná kapitola se věnuje formulování hypotéz. Značný prostor je rovněž věnován výzkumné strategii, jednotlivým metodám, technikám sběru dat a jejich následnému zpracování, využití i možnému zkreslení výsledků.

Přínosná bude publikace zejména pro studenty a akademiky oboru sociální práce, nicméně jistě poslouží i sociálním pracovníkům, kteří s výzkumem pracují v rámci své profese, ale i dalším zájemcům o danou problematiku. Tím spíše, že ucelenější text tohoto typu nebyl doposud v českém prostředí zpracován.
Číst víc
Počet stran
208
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
167×240 mm
Hmotnost
354 g
ISBN
9788027136360
Rok vydání
2023
Naše katalogové číslo
1965113
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Grada
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

Nakladatelství Grada

Číst víc

„Na dětství nemám jedinou šťastnou vzpomínku. Tím nechci říct, že jsem během těch let nikdy nezakusil pocit štěstí nebo radosti. Utrpení je zkrátka totalitní: vše, co se vymyká jeho záběru, vymaže. “

Skoncovat s Eddym B. - Édouard Louis, 2018
Skoncovat s Eddym B.
Édouard Louis